“Vanvittigt projekt – på den sjove måde” og ”Troede aldrig jeg skulle komme hverken op eller ned” var blot nogle af cross-løbernes umiddelbare kommentarer til ekstrem VM-rute henover taget på Moesgaard Museum ved testløb 7. marts.

Det Internationale Atletik Forbund, IAAF, havde onsdag 7. marts medbragt tidligere Cross Country verdensmester Annette Sergent-Petit (bill.) fra Frankrig til af afprøve den historisk ekstreme VM-rute, der bl.a. løber op ad det stejle, græsbeklædte tag på Moesgaard Museum.

Besøgets primære formål var den officielle tekniske gennemgang af ruten, hvilket IAAFs løbstekniske chef, Luis Saladie, stod for i dialog med VM-arrangørteamet fra Dansk Atletik Forbund:

”Med godkendelsen af det danske bud på VM-cross-ruten kan vi nu med sandhed sige, at crossløb kommer tilbage til rødderne. Cross country handler om at bryde grænser. De danske arrangør vil vi helt sikkert skabe et mesterskab, som går over i historiebøgerne,” sagde Luis Saladie.

Ruten blev også positivt modtaget af Annette Sergent-Petit:

”Jeg nød virkelig ruten. Det er en ægte cross-rute med en masse op- og ned, og det er en intens rute med sving og du bliver nødt til at være fokuseret hele tiden. Taget er brillant, og det mixer kultur og sport på en god måde. Man kan sige, at det er ret symbolsk at være på toppen af sport og kultur. Det er også et interessant event-set-up. Efter jeg i dag har løbet ruten, har jeg fået lyst til at tilmelde mig motionsløbet næste år.”

Danske cross-profiler: En rute for de stærke og gode løbere

Fire af de helt store danske cross-profiler deltog også i den unikke rutetest: Alberte Kjær Pedersen, Anna Mark Helwigh, Thijs Nijhuis og Jesper Faurschou. Og de var meget enige om, at ruten var en vild udfordring.

Der er tale om en rute, som kommer til at bestå af en 2 km rundstrækning med 75 højdemeter pr omgang og med challenge zoner bestående af sand, mudder og vand og så naturligvis græstaget af Moesgaard Museum.

”Taget! Det er en ekstrem og god udfordring. Og VM-ruten har det hele: Højdemeter og forskellige underlag. Det er en rute for de stærke og gode løbere. Den alsidige løber, der mestrer alle aspekter i crossløb, vil vinde mesterskabet. Men jeg tror også, det er en rute, som alle rigtigt gerne vil prøve kræfter med, da det er en oplevelse i sig selv at løbe op over taget på Moesgaard Museum,” sagde Alberte Kjær Pedersen, efter at have gennemløbet den 2k-lange VM-rute.