Michelle Møller Andresen var blandt de første, der tilmeldte sig VM Cross. Hun er vild med cross-løb, og hendes mål er altid at slå sin egen rekord fra sidst. Oplevelsen fra VM Halvmaraton 2014 sidder stadig lidt i kroppen og har været medvirkende til, at hun igen kaster sig ud i et VM. Først skal hun dog lige være mor for fjerde gang.

Michelle venter sit fjerde barn til august og holder derfor pause i sin træning indtil da.

”Jeg glæder mig til at fortsætte løbetræningen, når babyen er kommet til verden. VM Cross er jo et fantastisk mål at have til at komme i gang efter fødslen,” fortæller den 30-årige sønderjyde hjemme fra landsbyen Uge ved Tinglev.

Trænede til Ironman når børnene var puttet

Michelle har i forvejen to døtre på 10 og ni år samt en søn på 11 måneder. De to ældste har cyklet mange kilometer ved siden af deres mor, da de som små gjorde hende selskab, når hun løbetrænede. Michelles passion for løb begyndte dog, inden hun fik børn.

”Som teenager var jeg konkurrencerytter, og for at holde mig i form begyndte jeg at løbe lidt for sjov. Det fortsatte jeg med, da jeg havde fået mine to piger. I 2013 begyndte jeg at dyrke triatlon, men det var lidt svært, fordi jeg var alene med mine to børn. Jeg fik derfor anskaffet mig crossmaskine og en romaskine, så jeg kunne træne om aftenen – og løb om morgenen inden pigerne vågnede.”

Målet er altid at blive bedre end sidste gang

I 2015 mødte Michelle sin mand og valgte ironman fra for at få tid til både ham og børnene.  Hun meldte sig i stedet til maraton og trænede op til det, men måtte droppe dette pga hjernerystelse og graviditet. Nu bliver VM Cross hendes næste mål.

”For jeg skal jo have noget at træne op til – og en årsag til at komme i gang efter fødslen. Mine forventninger er, at jeg gennemfører på bedste vis – håber at kunne løbe den længste distance og få en bedre tid, end jeg hidtil har formået. Mit mål med løb er altid at slå mig selv, og gøre det bedre end de andre gange, jeg har løbet.”

VM-erfaren

Michelle deltog også i VM Halvmaraton i København i 2014. Og oplevelsen sidder stadig lidt i kroppen og har været medvirkende til, at hun ikke var i tvivl om, at hun ville med til VM Cross.

”Op til VM Halvmaraton var jeg var med i en løbeklub. Fællesskabet og hele turen var derfor en stor del af min motivation for at tilmelde mig. Men det var da også meget fedt at kunne sige, at jeg havde været med i VM. Da jeg så kom over til København, var jeg vildt imponeret over det hele med tilskuere hele vejen, flot rute, hvor hele vejen følte, at man bare havde overskud.”

Vild med cross

Selvom Michelle har mange kilometer asfaltløb i benene, er cross-løb ikke fremmed for den aktive sønderjyde.

”Jeg synes, det er sjovt at komme ud i terræn. Nogle gange kan det være lidt kedeligt at løbe på en lige landevej, så det er sjovt og udfordrende at løbe i naturen som afveksling – og spændende med forskelligt underlag. Cross-løb kræver også noget mere af ens krop rent styrkemæssigt. Og så er det pænt ude i terrænnet frem for på landevejen. Det giver ganske enkelt noget andet både under træningen og på selve løbsdagen. Endelig slippes alle tanker fri, når jeg kommer ud i naturen. Og den ro og tid for mig selv værdsætter jeg,” slutter den kommende mor til fire.