Thomas Wollesen Rambusch fra Malling vil bogstavelig talt være på hjemmebane, når han stiller op til VM Cross Country 30. marts 2019. Sammen med sandsynligvis 50 andre fra BMI Løb & Motion (Beder-Malling Idrætsforening), der til daglig træner et stenkast fra Moesgaard Museum, vil den 50-årige østjyde være at finde i startfeltet til VM Cross-stafetten næste år.

Thomas Wollesen Rambusch er ivrig deltager i motionsløb og har ialt deltaget i cirka 350 løb, siden han som 17-årig begyndte at løbe.

“Det er forskellige ting, der gør, at jeg deltager i motionsløb. Det er nok muligheden for at teste mig selv af med professionel tidtagning, ruteopmåling mm. Og så er det sjovt at stille op sammen med andre – at man kan tage dertil sammen, snakke sammen og løbe sammen med en masse andre, end hvis man løber alene. Og så er de store events ganske enkelt en god gulerod for den daglige eller ugentlige træning. Hvis der er et halvmaraton i sigte, træner jeg lange ture, og hvis jeg er tilmeldt et 5 km løb, træner jeg dette,” fortæller Thomas.

Da Thomas i sin tid meldte sig ind i en løbeklub, var det for at løbetræne sammen med andre. Som bonus fik han sat dels sin træning dels sin tilmelding til løb i system. Derudover kom hans tovholdergen hurtigt i brug, idet det i dag er ham, der står for at tilmelde klubben til løb.

Ti hurtige løbespørgsmål til Thomas Wollesen Rambusch:

Hvor ofte løber du?

“2-3 gange om ugen.”

Hvor mange kilometer om ugen?

“25 km i snit.”

Hvem løber du sammen med?

“BMI Løb & Motion eller alene (helst i flok).”

Hvor mange halvmaraton har du løbet?

“33 officielle halvmaraton i skrivende stund (er tilmeldt et par stykker til i år).”

Hvorfor stillede du op til VM Halvmaraton 2014?

“For at få oplevelsen af at løbe sammen med mange andre, for at dele et spændende arrangement med klubkammerater – vi stillede op med 77 løbere, 75 gennemførte.”

Hvad var din bedste oplevelse ved VM Halvmaraton?

“At min datter gennemførte – hun var 12 år på det tidspunkt (ikke helt efter reglerne, men hun ville gerne løbe) og hun løb på under 2 timer.”

Hvorfor stiller du op til VM Cross 2019?

“Fordi det foregår i vores lokalområde, og fordi det altid er sjovt at stille op til noget ”stort”. I BMI Løb & Motion har vi den fordel, at vi i forvejen træner i Fløjstrup skov, der ligger cirka 3 km syd for Moesgaard. Så vi glæder os til VM i vores træningsområde!

Hvad er dine forventninger til VM Cross?

“En sjov oplevelse – forventer at løbe stafetløb, men har ingen forventninger om en imponerende tid. Det er oplevelsen, der tæller.”

Hvad er det, du godt kan lide ved Cross?

“Cross giver noget andet, fordi du kan ikke stole på underlaget. Det er en anden udfordring for kroppen. Mere naturpræget, så du får noget skov og græs omkring dig.”

Hvad gør I konkret i klubben for at motivere medlemmerne til at tilmelde sig VM?

“Vi vil skrive ud til alle medlemmerne, at det er nu, der er mulighed for at deltage i VM – ovenikøbet i vores egen baghave. Vi vil også tale om VM til vores faste træninger og samle tilmeldinger ind. Vi vil gerne have en del stafethold med. Det er fedt, at stort set alle har mulighed for at være med, fordi ruten jo kun er 2 km.”