Ane Dolward (billedet th) har aldrig været tosset med løb, men det ændrede sig drastisk ved årsskiftet, som følge af et nytårsforsæt med nogle veninder, hvor aftalen lød på, at de skulle begynde på løbetræning. Siden da er løbeskoene blevet brugt flittigt på stierne i udkanten af Roskilde. Hun har ingen erfaring med crossløb, men alligevel glæder hun sig til at prøve kræfter med VM Cross Country 2019.

Det startede som en joke henover nytårsmenuen, og til Anes store overraskelse stod hendes veninde udenfor hoveddøren d. 1. januar med et par løbesko. Der var ikke nogen vej udenom. Efterfølgende har hun dog ikke fortrudt et sekund, da løbeturene er blevet et frirum fra hverdagens trummerum med arbejde og familie.

”Prøv at se på min hverdag. Den er fyldt op med paragraffer og forskning, hvor jeg skal være skarp på alt, hvad jeg underviser i, så det er egentlig enormt tiltalende for mig at komme ud og give den lidt gas i noget mudder. Lige pludselig fangede jeg bare det der med, at man kan sætte noget musik i ørene og stresse af,” fortæller den 36-årige Ane, som til dagligt underviser i Leisure Management.

Anes fortid på Moesgaard Museum

Ane glæder sig ekstra meget til VM Cross, da hun har en fortid på det gamle Moesgaard Museum.

”Rammerne omkring løbet betyder også noget særligt for mig. Jeg har nemlig læst på det gamle Moesgaard Museum, så det er selvfølgelig lidt nostalgisk for mig at komme tilbage. Det bliver fedt at løbe rundt på taget af det nye – og så er det da sjovt, at man skal løbe samme rute som de hurtigste i verden!”

”Jeg skal bare have det sjovt!”

Ane har ingen erfaring med crossløb fra tidligere, men alligevel glæder hun sig til at tage udfordringen op. Det vigtigste for hende er at få en god oplevelse og have det sjovt.

”For mig behøves det hele ikke at blive opgjort i timer, minutter og kalorieforbrænding. Der er rigeligt med regler alle andre steder,” mener Ane.

I slutningen af september får hun dog en lille forsmag på, hvad hun kan forvente sig af VM Cross, da hun skal løbe et mindre crossløb i Slagelse. Derudover har hun også en håndfuld andre løb i kikkerten henover efteråret.

En social aktivitet

Løbeturene er tilmed blevet til noget hun kan dele med veninder, kolleger og familie. I starten var Ane tilmeldt VM Cross alene, men sidenhen har hun lokket 4-5 andre med til Aarhus, hvor de kan være fælles om oplevelsen. Den hidtil største løbeoplevelse har hun dog fået sammen med sin familie.

”Min største løbeoplevelse var faktisk, da min søn en dag sagde til mig, at han ville deltage i et Mini Marathon på hans seks års fødselsdag, fordi han havde set sin mor løbe. Det var nok det største for mig,” fortæller den stolte mor fra Roskilde, som oprindeligt stammer fra Skagen.