Når VM Cross Country løber af stablen 30. marts 2019, kommer det til at foregå i unikke omgivelser. Her får verdenseliten og motionister fra ind- og udland mulighed for at prøve kræfter med de ekstreme forhold, som blandt andet går henover et stykke af det græsbeklædte tag på Moesgaard Museum. Og netop her gemmer der sig en sjov historie om de arkitektoniske overvejelser bag det enestående bygningsværk.

Photo: Rogvi N. Johansen

I udkanten af Aarhus ligger Moesgaard Museum, som kommer til at være omdrejningspunktet for eventet. Moesgaard Museum er tegnet af Henning Larsen Architects, der står bag utallige flotte og særprægede byggerier, deriblandt Operahuset i København.

Tanken er, at Moesgaard Museum skal forestille et spadestik i landskabet, hvilket har ført til, at jordens overflade er blevet til museets tag. Metaforisk betyder dette, at man kan grave sig dybere ned i historien inde på museet. På den måde er Moesgaard Museum blevet en naturlig del af landskabet og derfor ser taget ud, som det gør. Samtidig er bygningsværket med de forskudte niveauer inspireret af arkæologiske udgravninger, som trinvis afdækker de historiske lag.

Hver dag kommer der mange besøgende såvel danske som udenlandske gæster, som ønsker at tage turen op og ned ad det ikoniske tag, hvor du kan nyde synet af de flotte omgivelser og udsigten over bugten i Aarhus. Noget som løbere og tilskuere kan opleve på allertætteste hånd, når VM Cross Country kommer til Danmark!

VM Cross 2019 bliver samtidig første gang, at der afvikles et stort, internationalt sportsevent på Moesgaard Museum. Stedet er ideelt til crossløb, da landskabet og det græsbeklædte tag indbyder til en kuperet rute med mulighed for mange forskellige forhindringer, herunder mudder og stejle højdemeter.

Ved deltagelse i VM Cross Country har du mulighed for at blive en del af verdenshistorien – og samtidig give dig selv en oplevelse og en udfordring for livet!

Praktisk information

Bus: Bybus 18, Regionalbus 100
Gratis parkering

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
DK-8270 Højbjerg
moesgaardmuseum.dk

Tel: 87 39 40 00
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10-17
Onsdag: 10 -21
Torsdag-Søndag: 10-17