Thomas Jacobsen (billedet th) startede sin løbetræning på landevejen, men fandt hurtigt ud af, at det var noget helt andet, der tiltrak ham. I det her interview fortæller han om, hvordan crossløb adskiller sig fra landevejsløb, og hvorfor det tiltaler ham. Thomas ser frem til VM Cross Country 2019 med stor glæde og forventning.

Væk fra landevejen og ud i naturen

I begyndelsen af sin ”løbekarriere” deltog Thomas i mange forskellige løb – både landevej og cross. Herefter fandt han ud af, at crossløbene triggede ham mest, ”da det er meget sjovere at komme ud i naturen, hvor terrænet byder på forskellige udfordringer og konstant afveksling.” Derudover er det altid en fed oplevelse at løbe cross – uanset vejr og forhold. Jo dårligere vejr, jo bedre er det, hvis man spørger Thomas.

”Det fedeste ved crossløb er, at der sker noget nyt hele tiden, som man skal forholde sig til. Tiden er heller ikke så vigtig, da ruten afgør, hvordan og hvorledes det går. Det handler mere om at komme igennem og samtidig presse sig selv undervejs,” fortæller den 41-årige løber fra Sorø.

VM, Moesgaard og vennerne

Thomas skal ikke alene afsted til Aarhus. Han har nemlig sørget for at hive flere af sine venner med. Til dagligt træner de crossfit sammen, og til VM Cross fylder de en bil og sætter kurs mod Aarhus, hvor de kan opleve en fed dag sammen. Det sociale betyder nemlig en hel del for Thomas. Han og vennerne holder hinanden informeret omkring diverse løbsbegivenheder på Facebook og tager derfor ofte afsted sammen, når det kan lade sig gøre.

”Jeg lagde begivenheden op i en lukket Facebook-gruppe og så viste det sig, at flere af drengene gerne ville med en tur til Aarhus. På den måde minder vi tit hinanden om sådanne begivenheder via Facebook. Nogle af os løber mere end andre, så det bliver da helt sikkert en udfordring og en oplevelse for os alle!”

Thomas’ forventninger til VM-ruten

”Jeg var i Aarhus og se Moesgaard Museum her i sommerferien, så jeg lige kunne se, hvad jeg var gået ind til. Alene arealet rundt omkring museet indbyder til en benhård rute, men selve taget kommer helt sikkert til at blive en vild omgang. Der er stort set ingen flade meter overhovedet,” fortæller Thomas med et grin.

Små to års erfaring

Thomas begyndte først med løbetræning for snart to år siden. Siden da har han deltaget i et utal af løb rundt omkring i det danske land, hvor han har indfriet det ene delmål efter det andet.

”Det er da helt klart en fordel at have et løb eller noget andet for øje, som man kan træne sig op til undervejs. Man skal bare finde noget, som man kan lide. Jeg startede jo på landevejen, inden jeg fandt ud af, at crossløb faktisk var meget sjovere for mig. Det er rart at rykke nogle grænser og samtidig komme ud i den friske luft og få tømt hovedet en gang i mellem,” slutter den kommende VM-deltager.