Brandon White (30 år) fra Boulder Colorado i USA har mange års erfaring med crossløb. Før i tiden løb han cross i high school og på college, men siden da har han ikke haft mulighed for at løbe ligeså meget, som han kunne tænke sig. Nu ser Brandon frem til at løbe igen, da VM Cross Country bliver hans næste store mål.

Startede med at løbe i en tidlig alder

Brandon elskede at løbe som barn. Hans far var løbetræner, hvilket betød at han var omgivet af sporten i en ret tidlig alder. Da Brandon skulle begynde i college, startede han på Baylor University, hvor han også begyndte at løbe for skolens crosshold. Brandon elsker stadig at løbe og konkurrere i lokale arrangementer, men han har ikke haft den samme tid til den slags siden college. Derfor ser han meget frem til at kunne konkurrere igen.

”Jeg ser frem til at få støvet mine pigsko af igen og deltage i et event, som jeg holder meget af. Muligheden for at deltage i sådan et prestigefyldt event var en stor motivationsfaktor for mig.”

Familietur til Danmark

Brandon og hans kone har valgt at lave en familietur ud af deres ophold i Danmark. Hans kone har også planer om at skulle løbe 12 km distancen, mens Brandon er kvalificeret til VM-løbet på 10 km. Brandon har som motionist kvalificeret sig, hvilket betyder, at han kommer til at løbe sammen med verdenseliten.

”Min kone og jeg elsker begge to at løbe og at rejse til nye steder i verden. Dette løb har givet os mulighed for det bedste fra begge verdener. Vi får mulighed for at løbe på en fantastisk rute, vi får mulighed for at se de bedste løbere i verden og samtidig får vi lejlighed til at opleve Danmark.”

VM Cross Country 2019 giver en ekstra motivation

Det er altid en fordel at have et løb for øje, som kan motivere dig undervejs på dine ugentlige løbeture. Et stort løb som VM Cross Country er helt sikkert en ekstra motivationsfaktor for Brandon i hans daglige træning.

”Cross country har altid været en af mine favoritter. Jeg elsker oplevelsen og udfordringen ved at løbe gennem det naturlige terræn. Jeg tror, at cross country kræver en anderledes strategi og tilgang i forhold til andre typer af løb. Det er med til at gøre det sjovt og spændende.”

Tanker omkring ruten ved Moesgaard Museum

Brandon er bosiddende i Colorado, hvor han også har deltaget i en række 10 km løb tidligere. I et af disse løb ender man op på Colorado Universitys fodboldstadion, hvilket er et sjovt og fedt sted at løbe i mål. Han nyder at løbe med mange tilskuere, som kan motivere ham langs ruten. Derfor ser han også meget frem til at opleve stemningen på ruten i Aarhus.

”Det ser ud til at være en fantastisk rute. Den har mange udfordrende cross country elementer, som vil gøre det til et spændende løb. Ruten ser utrolig hård ud, men jeg har en tendens til at præstere bedre, jo hårdere det bliver.”

”Jeg synes, at det er herligt ruten inkluderer fede detaljer som museumstaget og challenge zoner. Jeg har altid været fan af, at man gør noget ekstra for at gøre ruten mere attraktiv overfor løberne.”

Brandons forventninger til løbet

“Jeg føler mig meget beæret over at få muligheden for at konkurrere med de bedste løbere i verden. Jeg synes det er et fedt tiltag at inkludere et større løbefællesskab i et stort verdensmesterskab.”

”Jeg forventer at blive slået af en række fantastiske løbere, men jeg ser samtidig frem til at prøve kræfter med dem. Med sådan et stort felt af atleter, håber jeg på at kunne presse mig selv endnu mere til at løbe et solidt løb.”

Brandon er ikke tilknyttet nogen løbeklub, selvom han elsker at holde sig fit og aktiv. Han løber normalt mellem 80 og 100 kilometer om ugen, når han træner alene. Inden VM Cross Country i marts har han planer om at løbe en række korte løb for at vænne sig til at løbe på græs igen.