Med indgangen i 2019 nærmer vi os det største event på dansk jord i mange år. Og til sådan et event er der brug for en masse hjælpende hænder. Vi har brug for alle de hænder, i kan tilbyde. Læs mere om at være frivillig til VM Cross her og ansøg om at være med.  

Foto: Træningsevent frem mod VM Cross 2019 på taget af Moesgaard Museum (Lone Dybdal).

IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships er i sandhed et af de mest prestigefyldte mesterskaber i verden. Og med visionerne for eventet i Aarhus den 30. marts er der lagt op til et brag af en fest. Men sådan en fest kan ikke skabes alene. Vi har brug for alle de hænder, i kan tilbyde.

Til VM Cross er der brug for mange frivillige. Hvis du har energi og lyst til at møde verdens bedste løbere og blive en del af et kæmpestort VM-arrangement, der får opmærksomhed i hele verden, så er du kommet til det rette sted. Og har du ikke selv mulighed for at være frivillig, men kender du en eller flere, der kunne være interesserede, så send gerne et link til denne nyhed til dem. Det vil være en stor hjælp.

HVORNÅR KAN MAN HJÆLPE OG HVAD KAN MAN HJÆLPE MED?
Vi har behov for frivillige i hele uge 13, dvs. fra den 25-31. marts 2019, selvfølgelig allerflest på selve løbsdagen den 30. marts 2019. Man er velkommen til at hjælpe en enkelt dag eller flere dage, alt efter hvad man har mulighed for og lyst til.

Har du lyst til at uddele medaljer, hjælpe til ved fysioterapi og massage, være assistent til de ansatte i organisationen bag VM, hjælpe med information, starten, ruten? Opgaverne er mange, og når du ansøger, så kan du vælge i prioriteret rækkefølge, hvad du vil hjælpe med. Vi vil forsøge at efterkomme alles ønsker bedst muligt.

Her kan du få et overblik over kategorierne, som vi søger frivillige til:

 • Hotel og akkreditering
 • Hospitality & service – Ask Me-guides, interviewere, assistenter til ansatte i organisationen bag VM
 • Transport, trafik og parkering
 • Frivillig-service
 • Anti-doping og fysioterapi/massage
 • Aktivitetszoner
 • IT-support
 • Løbsafvikling – info-guides, vagter, rutevedligeholdelse, start- og mål-team, bagageopbevaring, nummerudlevering, vand og frugt, vejvisere, medaljeuddeling
 • Opstilling/klargøring samt oprydning/nedtagning af rute og materiel

Vi sørger selvfølgelig for ordentlig forplejning til vores frivillige på arbejdsdagene, ligesom alle frivillige vil modtage et eller flere stykker VM-tøj fra Asics – præcist hvad og hvor meget afhænger af, hvor mange og hvilke opgaver den enkelte frivillige løser.

KOM TIL INFO-MØDER DEN 21. JANUAR OG 24. JANUAR I AARHUS
For alle, der overvejer at blive frivillig til VM Cross 2019, vil der være info-møder i Aarhus på disse datoer:

 • Mandag den 21. januar kl. 20.15 – 21.15
 • Torsdag 24. januar kl. 19.30 – 20.30

Kom og hør nærmere på en af de to datoer.

Sted: Aarhus 1900 A/Ms klubhus, Observatoriestien 1, 8000 Aarhus C

Programmet for info-møderne ser således ud:

 • Seneste nyt om VM Cross 2019
 • Sådan bliver du frivillig
 • Muligheder for frivillig-opgaver

Alle er velkomne, og vi byder selvfølgelig på kaffe/the/vand og lidt frugt og kage begge aftener.

HVORDAN TILMELDER MAN SIG SOM FRIVILLIG?
Det er nemt og hurtigt at tilmelde sig som frivillig til VM Cross 2019. Klik på nedenstående og tilmeld dig som frivillig til verdens største cross event.

FRIVILLIG ANSØGNING HER

Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores frivilligkoordinator Thomas Nolan på [email protected] eller 92 43 90 17.

Vi glæder os til et sjovt, spændende og udviklende samarbejde omkring VM Cross!