Når verdens bedste løbere lørdag 30. marts stiller til start i VM Cross ved Moesgård Museum i Aarhus, får de selskab af ingen ringere end H.K.H. Kronprinsen, som dermed benytter muligheden for at deltage i motionsløbet, hvor alle danskere inviteres med ind på de officielle VM-ruter.

Foto: København, Danmark. Royal Run 2018. 10 km i København. Kronprins Frederik kommer i mål (Lars Møller).


Kronprinsen kickstarter sin træning til Royal Run ’19 ved at deltage i VM Cross lørdag 30. marts i Aarhus. Billedet er fra Royal Run ’18 (foto: Lars Møller/Royal Run)

Ved VM Cross i Aarhus lørdag 30. marts er der for første gang nogensinde i VM Cross-historien åbne løb, hvor alle kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 km samt en stafet på 4×2 km. I stafetdisciplinen løber hver deltager én runde à 2 km, og det er netop stafetten, hvor Kronprinsen stiller til start.

I Dansk Atletik vækker Kronprinsens beslutning glæde.

Internationalt betragtes dansk løb som noget helt særligt. Royal Run, VM Halvmaraton og vores utroligt mange løbere i store og små arrangementer giver genlyd i omverdenen. Det renommé er vi stolte af, og vi planlægger derfor en stor løbefest ved VM Cross med deltagelse af tusinder af løbere. At landets Kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1.000 motionsløb landet over“, udtaler Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik.

SKYD TRÆNINGEN FREM MOD ROYAL RUN I GANG MED DELTAGELSE I VM CROSS
Cross Country er en af verdens ældste løbediscipliner og kaldes på dansk også terrænløb. VM-ruten løber i naturområdet omkring Moesgaard Museum og går bl.a. henover museets tag. Eliteløbere gennem tiden har ofte brugt Cross Country til at forbedre sig og holde sig i form gennem vinteren og det tidlige forår. VM Cross-arrangørerne opfordrer løbere i hele landet til i lighed med Kronprinsen at skyde træningen frem mod Royal Run (10. juni) i gang med deltagelse i VM Cross, hvor tusindvis af motionsløbere og eliteløbere kommer til Aarhus.

VM Cross 2019 foregår lørdag 30. marts i Aarhus. Ruten går bl.a. henover taget på Moesgaard Museum, hvor billedet er taget i forbindelse med en træningsevent (foto: Lone Dybdal).

Aarhus Kommune og Sport Event Denmark ser også frem til at byde Kronprinsen velkommen til det kommende verdensmesterskab i Aarhus.

Jeg glæder mig til at byde Kronprinsen velkommen til VM Cross i Aarhus. Det bliver et spektakulært løb, der fører kronprinsen og de øvrige deltagere gennem den smukke natur omkring Moesgaard og ikke mindst turen over museets tag vil udfordre selv de bedste løbere. Jeg håber, at rigtig mange ligesom Kronprinsen, vil være med både som deltagere og tilskuere,” siger Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

“Vi er meget taknemmelige og beærede over, at Hans Kongelige Højhed vælger at komme på besøg både til VM i cykel-cross i Bogense, som afvikles i kommende weekend, og nu også som deltager til VM i crossløb i Aarhus ultimo marts. Et kongeligt besøg er altid en ære og en fornøjelse, og med til at sætte værdifuldt fokus på det danske eventarbejde”, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

GØR SOM KRONPRINSEN OG DELTAG I VM CROSS
VM Cross er et kæmpe event for Danmark, og det bliver en spektakulær dag, hvor løb og bevægelse er i højsædet. Gør ligesom Kronprinsen og deltag i VM Cross lørdag den 30. marts, f.eks. for at træne frem mod Royal Run.

LÆS MEGET MERE OM VM CROSS HER