Kenneth Skipper Degnebolig fra løbefællesskabet Runners glæder sig til VM Cross, som han ser som et anderledes løbe-event, som måske kan måle sig med H.K.H. Kronprinsens Royal Run, og det vil være en oplevelse for livet! Læs mere her i portrættet af Kenneth, der er tilmeldt 12 km cross-distancen til motionsløbet til VM Cross 2019. 

Navn: Kenneth Skipper Degnebolig 

Alder: 36 år

Bopæl: Hedensted Skov

Beskæftigelse: Folkeskolelærer, gift med Hanne, og har sammen 2 børn – Villads på 9 år og Hjalte på 6 år

Løbedistance til VM Cross: 12 km Cross + Trail (The Toughest)

Foto: Privatfoto (Kenneth Skipper Degnebolig).

Hvorfor har du tilmeldt dig VM Cross 2019?

Jeg tilmeldte mig VM Cross af flere årsager. For det første har jeg altid været løber, og jeg har løbet flere forskellige distancer, så VM Cross skal absolut også på listen. Jeg synes cross er en fed måde at løbe på, og stigningen op ad Moesgaard Museum tiltaler mig – den er ond! Samtidig er det en anderledes event, som man både kan yde og nyde.

Hvad glæder du dig mest til ved VM Cross 2019?

Jeg glæder mig til at løbe et fedt og anderledes løb med en masse friske mennesker. Jeg forventer en fantastisk stemning.

Har du løbet cross før? 

Jeg har prøvet mange forskellige distancer både på bane og landevej, men jeg har også prøvet både cross og trail flere gange. Løb er en indgroet del af min hverdag.

Løber du cross sammen med nogen?

Normalt træner jeg med min klub, Vejle IF, men nogle gange træner jeg også alene. Det er både på landevej, på banen og i skoven. Alle dele giver noget forskelligt.

Hvordan vil du beskrive cross-løb for dem, der ikke ved hvad det er?

Cross er særlig, fordi løbere fra mange forskellige discipliner mødes og konkurrerer mod hinanden. Derfor siges det også, at vinderen af VM Cross er den bedste løber på kryds af distance, form og underlag – den mest komplette løber. Det er samtidig blevet en distance, som man kan tage ud og nyde som hyggeløb blandt andet til DGI’s cross-turneringer. Jeg selv har deltaget i DGI Sydøstjyllands crossturnering, som de arrangerer i samarbejde med en række dygtige folk fra forskellige løbeklubber. Man løber typisk i skov og/eller ujævnt terræn, derfor er det også lidt hårdere, men ikke noget, som burde skræmme. Der er jo mulighed for både 4, 8 og 12 km, så alle kan være med rent distancemæssigt. Tempoet kan man så selv styre.  

Hvem vil ifølge dig kunne få en oplevelse ved at tilmelde sig VM Cross 2019 i Aarhus?

Alle som har lyst til at prøve en anderledes løbe-event skal melde sig til. Det er et event, som måske kan måle sig med H.K.H. Kronprinsens Royal Run, og det vil være en oplevelse for livet!

LIGESOM KENNETH KAN DU OGSÅ VÆRE MED I VM CROSS – VÆLG DIN DISTANCE HER

2 km | Sprint
4 x 2 km | stafet
4/8/12 km | Cross & Trail
10 KM | VM-Løbet: The Search