Moesgaard Museum danner ramme for VM Cross Country 2019. Museet er en kulturhistorisk museumsoplevelse i international klasse. I de arkæologiske og etnografiske udstillinger kommer gæsterne helt tæt på menneskene bag de udstillede genstande. Der er skiftende særudstillinger og til tider spektakulære events. Blandt andet VM Cross Country 2019.

Ophavsret beskyttet billede; Simon Christensen; Foto/medie afdelingen Moesgaard. Moesgaard Museum, udstillinger, middelalderen, middelalder, folk i udstilling, efterårsferie, børn, familier, 16. oktober 2017,

Oplev museets spændende arkitektur og nyd den dejlige natur omkring museet med skov og strand. Moesgaard Museum er for gæster i alle aldre. Udstillingsbygningen og de scenograferede og dramatiserede udstillinger skaber samvær og oplevelser på tværs af generationer.

Bygningen, der er tegnet af Henning Larsen Architects, blev åbnet for publikum i 2014 og har siden tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både ind- og udland.

VM Cross Country 2019 bliver første sportsevent, der afvikles på området omkring Moesgaard Museum. Eventen udnytter såvel det bakkede landskab omkring museet som selve museets unikke, græsbeklædte tag som en del af selve ruten.

Udstillingsbygningen er med sine forskudte niveauer inspireret af arkæologiske udgravninger, som gradvist afdækker lagene af historie. Med sin unikke arkitektur er bygningen i sig selv et udflugtsmål. Fra museets græsklædte tagfladen, som er åben for alle også uden for museets åbningstid, er der en forrygende udsigt over Aarhus-bugten og landskabet syd for Aarhus. Taget danner ramme om aktiviteter af alle slags lige fra teater, koncerter og picnics om sommeren til kælkebakke om vinteren.

I museumshoppen kan gæster gå på oplevelse blandt spændende bøger og anderledes gave-ideer og i cafeen, der har udsigt til skoven og vandet, kan man nyde lette anretninger og lune retter med et nordisk twist, en god kop kaffe og lækre, hjemmebagte brød og kager.

Bus: Bybus 18, Regionalbus 100
Gratis parkering

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
DK-8270 Højbjerg
moesgaardmuseum.dk
Tel: 87 39 40 00

Mandag Lukket
Tirsdag 10-17
Onsdag 10 -21
Torsdag-Søndag 10-17