Pressemeddelelser

Søndag 24. marts 2019

Svimlende stærkt startfelt står klar til VM Cross i Aarhus

Fire kenyanske verdensmestre og et 18-årigt norsk fænomen er bare nogle af de mange stærke løbere, som lørdag 30. marts dyster om VM-titlen i cross i Aarhus.

VM Cross-motionsløbet er stadig åbent for tilmelding. Der er gratis adgang for tilskuere. Opbygning af VM Cross 2019 arena ved Moesgaard Museum er i fuld gang.

Læs pressemeddelelsen HER.

Lørdag 23. marts 2019

Sebastian Coe, Aarhus Teater og verdensmestre fra Kenya stiller op til stafet ved VM Crosss

Aarhus Teater deltager med hele fem stafethold ved VM Cross lørdag 30. marts ved Moesgaard Museum. Det internationale Atletikforbunds præsident, Sebastian Coe løber alle fire runder selv. Kenyas kvartet jagter guldet med et lynhurtigt dreamteam. Det er stadig muligt at samle familie og venner til et stafethold ved første VM Cross på dansk jord nogensinde.

Læs pressemeddelelsen HER.

Fredag 22. marts 2019

Elever fra lokal efterskole træner til VM Cross i Aarhus

14 elever fra almen efterskole har alle fulgt et personligt træningsprogram, der matcher den enkeltes løbeniveau. Teenagerne er nu klar til VM Cross motionsløbet i Aarhus lørdag 30. marts. Sportslæreren ser VM som god motivation til at aktivere sine elever. Dansk Atletiks direktør omtaler efterskole-eleverne som nogle af eventens æresgæster. Tilmelding til motionsløbet stadig åben.

Læs pressemeddelelsen HER.

Fredag 15. marts 2019

Dansk trup til VM Cross på hjemmebane er på plads

Dansk Atletik har det maksimale antal deltagere stående på startstregen, når VM Cross i Aarhus fyres af den 30. marts. 28 udvalgte løbere kan se frem til en sjælden ære om godt to uger: at løbe i landsholdsdragt til et VM på dansk grund.  løbere.

Læs pressemeddelelsen HER.

Tirsdag 29. januar 2019

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kickstarter optakten til Royal Run med at løbe VM Cross

Når verdens bedste løbere lørdag 30. marts stiller til start i VM Cross ved Moesgaard Museum i Aarhus, får de selskab af ingen ringere end H.K.H. Kronprinsen, som dermed benytter muligheden for at deltage i motionsløbet, hvor alle danskere inviteres med ind på de officielle VM-ruter. 

Læs pressemeddelelsen HER.

Søndag 30. september 2018

Om et halvt år går det løs

I dag, søndag 30. september, er der nøjagtig seks måneder til, at motionsløbere fra hele verden for første gang nogensinde har mulighed for at deltage i VM Cross Country i så massivt et omfang som de danske arrangører er i fuld gang med at forberede lige nu.

“VM Cross er uden sammenligning den mest meriterede løbeevent, der nogensinde er afholdt på dansk grund. Det er, kort fortalt, kampen mellem verdens bedste løbere,” udtaler løbsdirektør for VM Cross Country 2019 og direktør for Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Læs pressemeddelelsen HER.

Tirsdag 1. maj 2018

Nu er det officielt: Mikkeller titelsponsor for VM Cross Aarhus 2019

VM Cross Country Aarhus 2019 har netop indgået officiel aftale om titel-sponsorat med Mikkeller, der står bag mere end 200 løbefællesskaber rundt i verden. Til stor glæde for begge parter. Den officielle titel er dermed IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships 2019.

Læs pressemeddelelsen HER.

Onsdag 28. marts 2018

Om præcis en uge åbner tilmelding til VM Cross Country 2019 på aarhus2019.dk.

VM-sitet er netop lanceret, og der er allerede nu mulighed for at læse om eventen og de forskellige løb, så man kan sidde klar ved tasterne onsdag 4. april og tilmelde sig den ønskede distance.

Læs pressemeddelelse HER.

Onsdag 7. marts 2018:

Vild VM-rute i Aarhus godkendt af Det Internationale Atletikforbund, IAAF

“Vanvittigt projekt – på den sjove måde” og “Troede aldrig jeg skulle komme hverken op eller ned” var blot nogle af cross-løbernes umiddelbare kommentarer til ekstrem VM-rute henover taget på Moesgaard Museum ved onsdagens testløb. Samtidig blev Mikkeller offentliggjort som titelsponsor for VM Cross Country Aarhus 2019.

Læs pressemeddelelse HER.

Mandag 3. april 2017:

Sebastian Coe imponeret over nytænkende koncept for VM i crossløb 2019

Sebastian Coe, præsident for det internationale atletikforbund, var i dag ude at se ruten for VM crossløb 2019, som bl.a. kommer til at løbe hen over Moesgaard Museums skrånende græstag. Dansk Atletik Forbund lægger i samarbejde med Aarhus Kommune og Sport Event Denmark op til epokegørende ændringer i mesterskabet, og IAAF er begejstret.

Læs pressemeddelelse HER.

Torsdag 1. december 2016:

Danmark vært for VM Cross Country 2019

Torsdag morgen den 1. december fik Danmark en tidlig julegave ved at vinde værtskabet for VM Cross Country 2019. Aarhus skal lægge græs til verdensmesterskabet i én af atletikkens mest prestigefyldte discipliner.’
 
Læs pressemeddelelse HER.